Raaka jäätelö

En ole perehtynyt raakaravintoon kovinkaan paljon, mutta sen verran tiedän (ja olen maistanut), että siitä syntyy maukkaita jälkiruokia kuten tämä blogin alkupään tuhti mutta ah-niin-ihana mustikkapiirakka (jota aion tehdä tänkin vuonna!). Olen myös kuullut että jopa jäätelöä voi tehdä raakana. En ollut tähänkään aiheeseen tutustunut, mutta nyt nopean googlettelun avulla voin todeta, että sitä tehdään mm. pähkinävoiden, agavesiirapin ja banaanin turvin.

Jäädytettyyn banaaniin törmäsin jossain yhteydessä noin vuosi sitten, ja tässä omassa versiossani ei tarvita mitään sen suurempia hienouksia. Ei jäätelökonetta, ei odottelua (no, banaanin jäätyminen kyllä, mutta niitä nyt voi jättää pakkaseen lojumaan), ei pitkää raaka-ainelistaa.

Tästä jää muuten myös hyvä omatunto. Ja kaiken lisäksi tämä oli hy-vää!

BANAANI-PECANPÄHKINÄJÄÄTELÖ

Kahdelle hengelle pienehkö annos

2 banaania

8 pecanpähkinää

pieni loraus mantelimaitoa tai hienoa mantelijauhetta ja 0,5 dl vettä

(en ole testannut, mutta luulisi että normimaitokin menisi)

kanelia

tummaa suklaata pari palaa

1. Heitä banaanit pakkaseen lojumaan muutamaa tuntia aikaisemmin tai edellisenä päivänä (luulen että itse alan tämän jälkeen säilyttämään banaaneja pakkasessa jatkuvasti). Pääset helpommalla jos ennen pakastamista leikkaat banaanit kuorineen palasiksi, tai vielä helpommalla jos kuorit banaanit ensin. Tosin sitten tarvitsee lautasen viipaleille jne. joten itse heitän banskut pakkaseen kokonaisina.

2. Kun banaanit ovat jäisiä kalikoita, leikkaa paloiksi joiden kuvittelet sekoittuvan blenderissäsi. Veitsen avulla kuoret saa helpoiten pois kuorimalla banaanin ympäri.

3. Heitä banaaninpalat blenderiin, lisää ripaus kanelia ja mantelimaito tai jauhe+vesi notkistamaan seosta hiukan (ainakin oma blenderini kyykähtää jos nestettä ei ole lainkaan). Sekoita kunnes seos on tasaista

4. Annostele kulhoihin, riko päälle muutama pecan-pähkinä ja rouhi tummaa suklaata. Ripottele halutessasi päälle vielä hiukan kanelia.