Marokko in my mind

Haluaisin mennä Feziin, Marokkoon maistelemaan kaikkia ihania taginepatoja, salaatteja, tahnoja, leipiä ja ties mitä. Mutta oikeastaan tämä postaus käsittelee aihetta: saan sitä suuremman tyydytyksen mitä suuremman määrän teen ruokaa.

Maanantai (some might call it meatless monday). Keittoa. Linssikeittoa ja tomaattikeittoa on ahdettu edellisistä suurkeitoksista navat täyteen, joten jotain uutta piti kokeilla. Foodilya skrollaillessa mikään ei oikein sytyttänyt. Harkitsin papukeittoa, mutta kaikki reseptit tuntuivat tylsiltä. Joten päätin kehitellä marokkolaisen papukeiton.

No, jos rehellisiä ollaan, niin ei se ole kovin marokkolainen :D Harissatahnan, tomaattien ja kuivattujen, liotettujen aprikoosien yhdistelmä muistutaa vähän tagineista kyllä. Mutta hyvää tuli! Seuraavalla kerralla kokeilen ehkä lisätä keittoon lammaslihapullia tai jätän osan nesteestä pois ja syön patana couscousin kanssa. Mutta toimii erittäin hyvin keittona. Eikä muuten jää nälkä vaikka tässä ei ole lihan häivääkään.

Jugurtista, mintusta ja sitruunasta tehty tahna lisää kivaa kirpeyttä ja luomuraejuustolla saa lisäprotskua jos sellaista kaipaa.

Read More